Datum objave

Kategorija: Vijesti

EFC i Dafne ujedinjuju se u novu organizaciju pod nazivom Philea

U utorak 7. prosinca biti će predstavljena Philea - nova međunarodna neprofitna organizacija nastala spajanjem dvije europske organizacije ključne za razvoj filantropije u međunarodnom kontekstu i to European Foundation Centre - EFC i Donors and Foundations Networks in Europe - Dafne

Nova organizacija nazvana je ‘Philanthropy Europe Association’ ili skraćeno Philea.

Philea će filantropiji u Europi dati jači, ujedinjeniji i reprezentativniji glas, stvarajući novo središte za ljude i organizacije koje čvrsto vjeruju u filantropiju kao pokretačku snagu pozitivnih promjena.

Skraćeni naziv organizacije „Philea“ ujedno ima korijen u grčkoj riječi φιλία (philía), koja se često prevodi kao najviši oblik ljubavi, dobrote i solidarnosti!

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj te Zaklada Kultura nova dugogodišnje su članice EFC-a dok je Hrvatski forum zaklada ‘ZaDobroBIT!’ član DAFNE koji će svoja članstva sada nastaviti u novoj ujedinjenoj organizaciji Philea-i.

Pozivamo vas na sudjelovanje u izazovu lansiranja na Twitteru!

Profili EFC i Dafne na društvenim mrežama uskoro će biti spojeni i preimenovani, a njihov digitalni glas ujedinjen. Kako bi za novi Philea profil postigli što veći digitalni odjek, organiziran je izazov na Twitteru u koji se svi možete uključiti .

Sudjelovati i uključiti se može tako da na dan predstavljanja Philea-e, 7. prosinca, tweetate što filantropija i solidarnost zapravo znače vama ili vašoj organizaciji koristeći hashtag #Phileals.

Zašto #Phileals? Zato što je to spoj riječi „Philea“ i „ideali“, a to je upravo ono što se nadamo da ćete podijeliti sa organizatorima i svima uključenima.

Ovo je sjajna prilika da izrazite svoje mišljenje, podijelite svoje priče i ono što vas inspirira i pokažete što vaša organizacija radi ili želi postići u budućnosti.

Sve objave bit će retweetane kako bi napravili što veći digitalni odjek.

Dijelimo s vama i digitalni plakat vrijednosti na kojima je utemeljena Philea!