Datum objave

Kategorija: Vijesti

Hrvatska će biti domaćin Philea Foruma 2023

Philea - nova međunarodna neprofitna organizacija nastala spajanjem dvije europske organizacije ključne za razvoj filantropije u međunarodnom kontekstu: European Foundation Centre - EFC i Donors and Foundations Networks in Europe – Dafne od 30. do 1. lipnja organizirala je, uz suradnju domaćina događanja Zaklade la Caixa u Barceloni, Philea Forum 2022 pod nazivom 'Philanthropy united - The time is now'.

Na Philea Forumu 2022 sudjelovalo je 736 predstavnika zaklada iz cijele Europe i svijeta s misijom i u cilju zadržavanja uloga zaklada kao katalizatora promjena i graditelja mostova između zajednica, različitih sektora i generacija, povezujući i razmjenjujući iskustva sa svrhom unapređenja budućeg djelovanja.

Svi sudionici su se uključivali u strukturirane sadržaje Foruma (razgovori, paneli, radionice, studijske posjete) oko tri preklapajuća pravca: 'Jedan planet, Jedno zdravlje', 'Ujedinjeni u različitosti', 'Kultura i kreativnost' stavljajući naglasak na mlade, njihov glas i njihovu ulogu budući da se u 2022. godini obilježava Europska godina mladih.

Zadnji dan Foruma, u plenarnom dijelu, svečano je najavljeno domaćinstvo Hrvatske za Philea Forum 2023. godine. Upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, gđa Cvjetana Plavša-Matić obratila se svim sudionicima kako bi im predstavila Hrvatsku i Šibenik kao planirano mjesto susreta u 2023. godini te im najavila tri ključne teme za Philea Forum 2023 /5D Society, Upskilling4life, SDG2030/.

Philea Forum 2022 završio je prikazanim najavnim videouradkom kojeg možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://vimeo.com/717788007