Datum objave

Kategorija:

Održan 9. godišnji sastanak Hrvatskog foruma zaklada "ZaDobro.BIT!"

U četvrtak 7. travnja i petak 8. travnja održan je 9. godišnji sastanak Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT!

Hrvatski forum zaklada ZaDobro.BIT! koji okuplja 43 zaklade na području Republike Hrvatske se nakon dvije godine obilježene pandemijom ponovno sastao u IMPACT – Europskom centru međusektorske suradnje za održivi razvoj u Zadru.

Dvodnevnim sastankom Foruma kojim koordiniraju Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva predstavljena su postignuća i aktivnosti zaklada u 2020. i 2021. godini, kao i izazovi s kojima su se organizacije civilnoga društva susrele u godinama obilježenim pandemijom i dva zemljotresa te su predstavljeni planovi za postizanje održivosti zaklada u idućem razdoblju.

Na sastanku se razgovaralo o Philea Forumu 2022.  koji će se održati u svibnju 2022. godine u Barceloni kao i Philea Forumu 2023. kojem će domaćin biti Republika Hrvatska. Pritom, predstavljena je međunarodna platforma za prekogranično doniranje Transnational Giving Europe, program Potencijali zajednice i platforma DoGood People.

Nadalje, razgovaralo se o organizaciji Tjedna filantropije 2022. koji će se održati od 26. rujna do 1. listopada 2022. godine kao i obilježavanju Europskog dana Mediterana te o mogućnostima financiranja filantropije i zakladništva iz raznih izvora uključujući i fondove EU.